torstai 16. toukokuuta 2013

Sokerirasituksen jälkeen

Menin aamulla kahdeksaksi terveyskeskukselle sokerirasitukseen. Oli jo valmiiksi kova nälkä ja suurena aamupalan ystävänä tiesin ettei tyhjällä vatsalla liikenteeseen lähtemisestä voi seurata hyvää. Sokerilitku oli mielestäni kuitenkin hyvää, vähän kuin todella makeaa vadelmamehua, eikä sen alas saaminen tuottanutkaan mitään ongelmia.

Vajaan tunnin odottelun jälkeen olin varma, että oksennan. Päässä pyöri ja tuntui että pyörryn. Selvisin kuitenkin toiseen verenottoon ilman oksennusta ja sitten piti odotella vielä toinen tunti. Ihme kyllä, olo helpotti ja ajattelin, että tämähän sujui kivuttomasti, en ymmärrä mitä valittavat kyseisestä hommasta. Kolmannen verikokeen jälkeen kuitenkin taas sumeni. Onneksi kuitenkin olin jo kotona ja sain syödä! Ruoka ei kuitenkaan juurikaan maistunut ja päätin unohtaa kouluun lähdön tältä päivältä. Eihän siitä mitään olisi tullutkaan, että olisin siinä tilassa hypännyt autonrattiin ja ajanut 70 kilometriä. Sen sijaan kaivauduin peiton alle ja nukuin. Ja nukuin ja nukuin. Muutaman tunnin unien jälkeen ruoka maistui taas, mutta olen kyllä ollut koko päivän vähän sekaisin. Nyt siis ymmärrän mitä tuo sana sokeriRASITUS tarkoittaa. Minun elimistölleni se ei ainakaan sopinut. Tarkoittaako tuo nyt sitten sitä, että sokereissa on jotain vikaa kun elimistö niin voimakkaasti reagoi, selviää ensi viikolla.

Yhden positiivisen asian löydän kuitenkin tästä päivästä. Pikkuinen, joka on ollut nyt pari päivää vähän oudon hiljainen on tänään myllertänyt senkin edestä. Taisipa hän tykätä siitä sokerilitkusta ja äidin lepopäivästä. <3

9 kommenttia:

  1. Luultavasti päin vastoin eli elimistö toimii oikein. Itse reagoin samoin ja tulokset hyvät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti se sitten tarkoittaa sitä. Kiva että sinulla oli hyvät tulokset. :)

      Poista
  2. No voi uh, kuulostaapa ällöttävältä. Olen kuullut niin kamalia kauhujuttuja tästä sokerirasituksesta, että kauhistuttaa jo etukäteen. Onneksi Pikkuinen diggaili sokerista :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minäkin olen jotain juttuja hommasta kuullut. Lähinnä sellaisia, kuinka vaikeaa se litku on juoda, mutta tuo pahaolo ja väsymys yllättikin sitten täysin. Mutta onpahan ohi!
      (seuraan muuten kovasti blogiasia, mutta en ole kommentoinut, koska en osaa kun blogisi on wordpressissä. En ole siis mikään tekniikan ihmelapsi. :D Ihanaa kyllä kun raskautesi on edennyt nyt ilman ongelmia. <3)

      Poista
    2. Kiva kuulla, että sinäkin luet blogiani. Wordpress on todella turhauttava, mutta en halunut julkiseen blogger-minääni sekoittaa tätä asiaa...

      Onneks vihdoin hyviä raskauksia, niin sinulla kuin minulla <3

      Poista
  3. Voi hyvä kun kuitenkin selvisit tuosta rasituksesta. Ite ei onneksi siihen tarvinnut mennä. Oikeen pelkäsin että jos siihen joudun kun niin moni on kertonut että on oksu lentänyt ja rasitukseen on joutunut uudemmankin kerran. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ole onnellinen ettet joutunut, et menettänyt mitään! :)

      Poista
  4. Itse kävin keskiviikkona rasituksessa. Ja ihan melkein kuin olisin kirjoittanut tämän tekstin. Rasituksen jälkeen nukuin monta tuntia. Eilen sain tulokset ja hyvät olivat, joten toivotaan, että sinullakin on. :)

    ps. meillä taitaa olla melkein samaan aikaan laskettu, minulla nyt menossa rv 26+5 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea hyville tuloksille! Minäkin sain onneksi sellaiset. :) Ja lasketutajat on tosiaan aika lähekkäin! :)

      Poista