tiistai 19. maaliskuuta 2013

4. neuvola

Tänään käytiin neljättä kertaa neuvolassa. Viikkoja tuli tänään täyteen 19 eli 20. raskausviikko alkaa! Aika on mennyt kyllä todella nopeasti.

Kuten vähän pelkäsinkin, paino oli noussut hieman liikaa...2,5 kg neljässä viikossa eli yli 600 g viikossa. :/ Sain siitä vähän palautetta, mutta myönsin myös kiltisti herkutelleeni viime aikoina ihan liikaa. Ensi neuvolaan onkin sitten hyvä vähän tiukentaa otetta, josko vaikka saisi painon pysymään näissä tämän päiväisissä lukemissa. Edessä on muutaman viikon kuluttua kuitenkin sokerirasituskin niin on pakko korjata ruokavaliota siihen mennessä.

Hemoglobiini oli laskenut 146:sta 116:sta, eli lisäraudan tarvetta on.

Kohdunpohjan korkeus mitattiin ensimmäistä kertaa ja se oli juuri oikealla käyrällä. :)

Mutta sitten ne sydänäänet...no, tällä kertaa ne kuului vähän aikaa, suht selvästi vielä, mutta sitten ne taas katosi, sykelukema oli noin 134 eli ihan normi. Neuvolatäti arveli, että kohtuni on niin taaksepäin kalleellaan, että se hankaloittaa äänien kuulemista. Enkä tietenkään kuollaksenikaan muista, että sanoiko klinikan lääkäri esim. istutusta tehdessä että kohtuni on taaksepäin kallellaan, ehkä. Täytyy varmaan tarkistaa, josko olisin kirjoittanut asiasta niihin aikoihin jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti