torstai 14. maaliskuuta 2013

Turvallisuusasiaa ja vauvan liikkeet

Joudun ajamaan päivittäin reilusti yli 100 km opiskelupaikkaani. Pikkuisen potkut ovat jo alkaneet tuntua (ne tuntuvat ihan alavatsassa, juuri siellä, mihin turvavyön lantiokappale asettuu) siksi koen tuon päivittäisen pitkän ajomatkan meille todella turvattomaksi. Vaikka koetan itse olla varovainen liikenteessä, aina joku toinen voi törttöillä ja aiheuttaa onnettomuuden. Tämän vuoksi päädyin ostamaan itselleni (ja vauvalle) BeSafe Pregnant turvavyönalentimen. En ole vielä päässyt sitä käytännössä kokeilemaan, mutta kuivaharjoittelulla koen vyön asettuvan paremmin alas ja suojaavan näin pikkuista.

Olen siis tosiaan jo jonkin aikaa tuntenut rakkaamme potkut. Itseasiassa ensimmäisen kerran tunsin ne jo helmikuun alussa, eli joskus viikolla 14! Silloin en tosin tiennyt varmaksi, että kyseessä oli potkut, mutta nyt ne tunnistaa jo aivan selvästi. Aika varhaisessa vaiheessa aloin liikkeet tuntea, mutta istukka onkin takana, joten mitään estettä niiden tuntemiselle ei siis ole. Ja täytyy kyllä sanoa, että on meillä aika vilkas kaveri! Tuntuu, että se on jatkuvasti liikenteessä, tai sitten minä istun liikaa. Luinkin jostain, että vauva nukkuu aina äidin ollessa liikkeessä ja herää kun tämä pysähtyy. Siksi kai koulussa ja autossa istuessani tunnekin hänen todella usein pyörähtelevän kohdussani. <3

16 kommenttia:

  1. Itselläni viikkoja nyt 19+6, enkä vielä ole siirtynyt turvavyönalentimeen, vaikka maha on jätti. Esikoisesta aloitin alentimen käytön melko aikaisin, mutta silloin minäkin ajelin tuollaisia 100km:n työmatkoja. Kyllä se hieman sitä turvallisuudentunnetta toi, vaikkei "laite" kyllä mitään auta, jos pahasti napsahtaa. Näin talvella sen käyttö toppavarustusten kanssa on niin ärsyttävää, etten ole vielä sitä alkanut käyttää, varsinkaan kun ajelen vain ihan lyhyitä matkoja. Mullakin potkut alkoivat tuntua muutama viikko sitten, mutta istukka tuossa edessä vaimentaa niitä tosi paljon, joten vieläkään ei kotidoppleri ole joutunut kaappiin pölyttymään... (kyllä, kuulun niihin hysteerikkoihin, jotka omistavat dopplerin ;))

    Koskas on rakenneultra? Mulla viikon päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin eilen, että miten se alennin toimii toppavaatteissa, mutta sen näkee sitten. :) Saan itselleni sen käytöstä varmasti mielenrauhaa vaikka totta onkin, ettei se pahassa tilanteessa varmasti juuri mitään autakaan.

      Me suunniteltiin dopplerin ostoa, mutta koska neuvolassakaan eivät saa sillä sydänääniä kuulumaan, niin ajateltiin unohtaa koko homma. Ja ei kai sitä enää tarvitsekaan, koska pikkuisen liikkeet tuntuvat jo. :)

      Meillä rakenneultra on vasta huhtikuun alussa. Vielä piitkä aika siihen!

      Poista
  2. Toi on kyllä niin ihanaa kun tuntee ne vauvan liikkeet. :) Ite aloin tunnistaan niitä vasta joskus rv 18 jälkeen, mutta sen jälkeen ne onkin vain yltyneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä maailman ihanin tunne kun tuntee pikkuisen liikkeet. <3

      Poista
  3. Kuulostaa omituiselta tuo lukemasi juttu, että vauva nukkuisi äidin ollessa liikkeessä. Itselläni (rv36+4) vauva liikkuu erityisen äkäisesti ja potkii kylkiä aina kun olen itse menossa. Oma päättelyni: isäänsä tullut, nauttii sohvalla löhöämisestä enemmän kun liikkumisesta ;)
    Joudutko pitkäänkin ajamaan tuota väliä..? Itse en enää kuukauteen ole voinut kuvitellakaan istuvani autossa kuskina sataa kilometria. Ajoasento(on yritetty tyynyä ja penkin kääntelyä) ja pieni täristys tekevät sen, että pitkät autoilut ovat todellista tuskaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli vielä jotenkin niin, että sen takia vauva nukkuu sitten syntyessäänkin paremmin esim. vaunulenkeillä kun muistaa ajan kohdussa, eli liikkeet. Mutta eiköhän se ole kuitenkin aika vauvakohtaista. :)

      Poista
    2. Niin ja ei minun tartte onneksi ajaa tuota väliä enää kuin tän kuukauden loppuun ja sitten toukokuussa pari viikkoa. Sitten valmistun ja alkaa kesäloma! :)

      Poista
  4. Itse myös tässä viikoilla 18+3, mutta tuommoista turvavyönalenninta en edes tiennyt olemassa. :D Toppatakin kanssa tosin vielä ei ole ollut ongelmia. Ehkäpä sitten, kun kevät koittaa ja takit ohenee ja maha kasvaa isommaksi.

    Tajusin itsekkin, että ajelen vielä 34 viikolle asti (äitiysloman alkuun) 45km työmatkaa suuntaansa. Kuinkahan tuo sitten kesäkuussa onnistuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan monet sietävät autoilua ihan hyvin, omalla kohdallani vauva on vaan ilmeisen pitkä ja itse olen lyhyt, joten pienikin "lysyasento" tuntuu kipeänä venytyksenä kyljissä. Asia kyllä yllätti itseni sillä muualla istun varsin vaivattomasti :)

      Poista
    2. Niin, varmaan se on aika yksilöllistä miten kukakin jaksaa ajella. Toivottavasti sinulle Annaliini ei tule ongelmia. :)

      Poista
  5. Ihana lukea ajatuksiasi raskaudesta. Itse en ole vielä raskaana, mutta toivon, että lähikuukausina kokisin tämän ihanan asian.

    Sinulle on tunnustus blogissani: http://nyytille.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinsu tunnustuksesta! Toivottavasti teillä tärppää pian!

      Poista
  6. Kiitos tästä vinkistä, sillä juuri eilen autoillessani pohdin tätä turvavyöasiaa. Minäkin ajan välillä pitkiäkin matkoja ja voihan jotain sattua ihan lähellä kotiakin, joten jokapäiväinen turvallisuus on vastuullista :).

    Olin muuten kirjoittanut vaunupostaukseesi piiiiitkän sepostuksen, mutta iPadini päätti julkaisemisen kohdalla tehdä omiaan ja näin koko kirjoitus eksyi bittimaailmaan. No mutta, teillä on nyt vaunut joihin olet varmasti erittäin tyytyväinen :).

    On ollut muutenkin mukava lukea postauksiasi, sillä meillä on hieman samanlainen tausta. Oma pienokaisemme syntyy tammikuun lapseksi.

    t. Kultakutri
    http://kultahippusiaripotellen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos pystyin olemaan avuksi! Pitääkin käydä lukemassa blogiasi kunhan kotiudutaan sairaalasta. Kaikkea hyvää odotukseen. <3

      Poista