keskiviikko 7. elokuuta 2013

Real birth

Synnytys pyörii mielessä koko ajan: Milloin se alkaa? Mistä sen tietää että se alkaa? Miltä se tuntuu? Miten selviän? Miten mieheni selviää? Sujuuko kaikki niinkuin pitää? jne jne. En tiedä katsotaanko missään perhevalmennuksessa videota oikeasta synnytyksestä(?), meillä ei ainakaan, ja olin siihen jokseenkin pettynyt. Siksi päätimme mieheni kanssa katsoa yhden tällaisen videon youtubesta.

Kyseisessä videossa ei ollut muuta kuin ponnistusvaihetta sen verran kun vauva alkaa syntymään ja se näytettiinkin hyvin tarkkaan. Näky oli uskomaton. Miten sitä ihminen venyykin sillä tavalla, siis ihan kirjaimellisesti! Mieheni kieriskeli tuolilla tuskissaan ja kysyinkin että mitä SINÄ siinä kiemurtelet, tuo taitaa olla minun tuleva roolini. Ja vaikka touhu näyttikin uskomattoman kivuliaalta, en malta odottaa että pääsen itse sitä kokeilemaan.

9 kommenttia:

 1. Mieheni kysyi ponnistusvaiheen alussa "sattuuko tuo?" johon vastasin että ei. Hän oli ihmeissään :O

  VastaaPoista
 2. Mä olin todella yllättynyt siitä, ettei se ponnistusvaihe tehnytkään kovin kipeää. Olen useampia videoita synnytyksistä nähnyt ja mulle oli jäänyt kuva, että se on todella tuskallista. Omalla kohdalla supistukset oli kuitenkin se kamalampi osuus synnytyksessä. Ponnistaessa oli lähinnä vain todella polttava tunne alakerrassa :P

  VastaaPoista
 3. Synnytys sattuu jokaisella eri lailla. Itse olen synnyttänyt kaksi lasta luomusta ja molemmat synnytykset sujuneet sutjakkaasti. Tottakai supistukset jäytää kehossa ja saa irvistämään ja kiristyksen tunne kun iho venyy kertoo että vauva on tulossa ulos, mutta minusta se ei ole LÄHESKÄÄN niin kamalaa mitä jotkut vouhkaa ;)

  Tsemppiä, luota itseesi ja siihen että jaksat. Se on yksi maailman luonnollisin asia mitä miljardit naiset ovat tehneet ja tulevat tekemään. Sinäkin siihen pystyt! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä tavoin koetan ajatellakin, että vieläkin ympäri maailmaa synnytetään ihan ilman kivunlievitystäkin, joten eiköhän siitä selviä. :)

   Poista
 4. Mulla supisteli kovaa 3 päivää ennenkuin synnytys oikeesti käynnistyi. Soittelin äitiyspolille ja kyselin että joko nämä on niitä oikeita supistuksia. Kätilö sanoi että sitten kun tuntuu siltä, että haluat purra ovenkahvaa kivusta, niin sitten ne on oikeita. Ja voin sanoa, että kätilö oli oikeassa :) ne oikeat kivut kyllä tunnistaa! Mullekin synnytys itsessään ei jättänyt traumoja, vaikka miehen mukaan mun kipu näytti siltä ku vähintään ois jalkaa sahattu poikki. Olin vaan innoissaan, että jes nyt se alkaa. Vinkkinä vaan sanon, että ei kannata turhaan jännittää (koska kyllä se vauva tulee ulos tavalla tai toisella) eikä kyllä suunnitella kun monesti asiat menee omia ratojaan. Tsemppiä, hyvin se menee, varmasti pystyt siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten ehkä jännittääkin se, että jos synnytys alkaakin vesien menolla (kai sen sitten huomaan?!) niin sitten pitää kiirettä sen strepton takia. Kipeitä supistuksia odotellessa! :)

   Poista
  2. No kyllä, tuon jännityksen ymmärrän täysin. Se myös itseäni omassa loppuraskaudessa jännittää.

   Poista