maanantai 17. kesäkuuta 2013

Asiaa vaunuista

Pari viikkoa sitten saimme tilattua sängyn ja hoitopöydän, nyt edessä on seuraava kalliimpi kustannus kun pitäisi ostaa vaunut. Kaiken kaikkiaan haemme käytännöllisiä ja pitkäikäisiä yhdistelmävaunuja. Emmaljunga oli ensimmäinen merkki joihin tutustuimme (ja ihastuimme). Niissä on kaikki kohdallaan! (Paitsi tietenkin hinta). Laskimme kuitenkin, että esimerkiksi Brion kombi yhdistelmävaunut tulee hinnassa aika lähelle, mikäli niihin haluaa ottaa samat varusteet lisävarusteina, mitä Emmaljungista löytyy vakiovarusteina (esim. hyttysverkko ja sadesuoja). Mieheni on kuitenkin ehdotellut myös Stokken vaunuja, joille eilen uskalsin näyttää vihreää valoa ja taidan nyt olla myyty. Hinta on kova. Vähän kovempi kuin Emmaljungissa, mutta kaikki varusteet löytyy vakiona. Lisäksi Stokkella on nyt tarjous, jolloin vaunujen ostaja saa melkein 300 euron turvakaukalon kaupan päälle! Eipä tarvitsisi sitäkään erikseen miettiä ja kaukalon saisi kätevästi ilman adapteria vaunun runkoon kiinni. (Emmaljungalla se taitaa vaatia erikseen adapterin?)

Stokke Xplory yhdistelmävaunut olisi siis mielestäni täydellinen paketti ilman yhtä muttaa. Vaunukoppa jää pieneksi noin puolen vuoden iässä, jonka jälkeen se jäisi kokonaan pois käytöstä ja nukuttaminen pitäisi hoitaa joko rattaissa tai sitten turvakaukalossa (iZiSleep). Molemmat soveltuvat oikein hyvin myös kyseiseen hommaan, mutta silti homma mietityttää, kun kyse on kuitenkin melko suuresta investoinnista. Toinen vaihtoehto olisi Stokken Crusi vaunut. Ne on suuremmat, mutta myös edelleen kalliimmat ja ei niin monipuoliset. Noissa Xploryissa kun nimenomaan tuo ratasosan monipuolisuus maksaa itsensä varmaan myöhemmin takaisin kun erillisiä matkarattaita ei esimerkiksi tarvita.

Jos jollain on kokemuksia kyseisistä vaunuista niin mielipiteitä puolesta ja vastaan otetaan mielellään!



Stokke Xplory yhdistelmävaunut Beige
Stokke Xploryt

9 kommenttia:

  1. En omaa kokemusta kyseisistä vaunuista, mutta itse arvostan tilavampaa vaunukoppaa. Varsinkin talvella makuupussi ja toppareleet vievät yllättävän paljon tilaa. Itsellä on emmaljungan edget ja olen rakastanut niitä ostohetkestä asti. En yritä niitä nyt ylistää, mutta nukuttaminen turvakaukalossa kuulostaa aika jännälle. Onko se hyvä selälle? meillä oli Gracon kaukalo ja matkarattaat edgejen lisäksi ja tämä on ollut helppo ja käytännöllinen yhdistelmä. Nätit ja ihanan sirot nuo Stokket kyllä on, mutta pohdi vielä kopan kokoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Tuo on tosiaan sen verran tärkeä päätös että en ole ihan heti tilaamassa kyseisiä vaunuja. Äsken kun tuli mieleen sellainenkin juttu että tuo vaunujen koppa toimii varmasti reissussa myös matkasänkynä, joten olisi tylsää jos se menee heti pieneksi. Emmaljungissa kun on kopassa se kehtotoimintokin. Hankalaksi menee...

      Poista
  2. Toisaalta eikös lapsi siirry joka tapauksessa pian 6 kk jälkeen ratasosaan? Tai ainakin meillä on siirtynyt, kun nuo ovat alkaneet pyrkiä vaunukopan laitojen yli, niin pitänyt laittaa ratasosaan valjaisiin kiinni. On kyllä ketterän oloiset noi Stokket! Kääntyvät etupyörät on mun mielestä vaunujen melkein tärkein ominaisuus, en millään enää viitsisi riuhtoa sellaisia kääntymättömiä pyöriä joka kulmassa kääntymään hartiavoimilla, kun kääntyvät pyörät kääntyy ikäänkuin itsestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ketteryys noissa Stokkeissa juuri viehettääkin ja se, että sitä vaunuaikaa on kuitenkin vain niin vähän aikaa.

      Poista
  3. Stokket on kyllä tyylikkäät ja näppärän näköiset, mutta miettisin itse kyllä myös sitä käytännöllisyyttä. Tuommoisessa kuppi-istuimessa on todella huono lapsen nukkua. Samoin turvakaukalo ei tee hyvää pienen selälle, onhan olemassa joku rajoitus, ettei liian pitkään saa kerrallaan siinä pitää. Kannattaa myös tarkistaa, mahtuuko tuohon kuppiosaan jääkarhupussi tms. talven aikana, muuten tulee lapsen todella kylmäkin siinä istua.

    Stokkessa on myös tosi vähän tilaa tavaroille. Vaikkei mitään erityisiä kauppareissuja tekisikään, on mukana helposti tavaraa, jota olisi kiva laittaa vaunun tavaratilaan.

    Tsemppiä pähkäilyihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännöllisyys on edelleen mietinnässä. Mutta tuosta turvakaukalosta sen verran, että sen saa ihan makuuasentoon ja sitä voi käyttää alkuun ihan pienen vauvan vaunukoppanakin. Tuo tavaratila mietityttää kyllä myös, mutta luulen, etten niiden kanssa mitään isompia ostosreissuja tekisikään.

      Poista
  4. En kyllä noihin stokkeihin lähtisi. ovat toki modernin muotoilun ansiosta tyylikkäät ja nuorekkaat, mutta siihen se sitten jää. Kyllä käytännöllisyys vain painaa vaakakupissa aika tavalla.

    Meillä ainakin nukuttiin vaunukopassa (emmaljungan city cross, pehmeä kantokassi) ensimmäiset 6kk ja sitten siirryttiin vaunujen ratasosaan. Se on niin pitkä, että tyttö 1v9kk nukkuu edelleen päikkärit ulkona ja ei tee tiukkaakaan. Menee ihan makuuasentoon ja ei jää kupille niin kuin tuo stokke. Kantokassi oli loistava sänky ensikuukausina sekä kylässä että kotona kun asunnossa on useampi kerros. Vauva tottui nukkumaan siellä ja oli tyytyväinen myös kyläpaikassa kun oli tuttu koppa.

    Meillä on erikseen pienemmät matkarattaat aina autossa ja alkuun niihin napsautettiin kaukalo kiinni. Isommat emmaljungat oli kotikäytössä, lenkeillä, kauppareissulla jos mentiin jalkaisin jne. Talvella olivat aivan ehdottomat! Neuvoisin, että älä osta yksiä kompromisseja (eli ok matkikset ja ok vaunut), vaan ostakaa mieluummin hyvät, näppärät ja nopeasti kasattavat matkarattaat joihin kaukalo sopii ja sitten ihan kunnon vaunut, joissa vauva voi nukkua pitkään ja joissa pysyy Suomen tuiskussakin lämpimänä. Tällöin on joka käyttötarkoitukseen hyvät menopelit ja ei pala hermot. Ne ovat kuitenkin sinun "työvälineesi", joten siksi mitkään kompromissikärryt ei pidemmän päälle kannata!

    VastaaPoista
  5. Stokkeista ei ole kokemusta, mutta ehkä hieman saman tapaisesta, Bugaboo Cameleoneista. Niissä on myös kuppi-istuin ja koppa sirompi kuin useimmissa vaunuissa. Enkä vaihtaisi pois IKINÄ :)!!! Siirryttiin istuimeen hieman alta 6kk iässä, kun tyttö halusi jo katsella maailman menoa. Kuppi-istuimessa nukkuu aivan yhtä hyvin kuin kopassa. En näe asentoa siinä minkäänlaisena ongelmana, päinvastoin minä tykkään kovasti siitä, että lapsen saa makuu-asentoon "pakettina", eli koko istuin kallistuu. Jos nukahtaa istualleen, asennon vaihtaminen onnistuu lapsen kannalta hyvin huomaamattomasti. Nuo vaunut on minusta tosi kivan näköiset, vaikka Bugaboosta en taidakaan enää vaihtaa :)!

    VastaaPoista
  6. Jos joku jälkikäteen vielä kaipailee vinkkejä vainuihin/rattaisiin, niin jos ehdottomasti Stokke on SE merkki, niin edullisin vaihtoehto on ostaa:

    Matkarattaat Stokke Scoot

    Näitä säätämällä makuuasentoon saa myös käytettyä ikäänkuin vaunuja, kun ostaa lisänä "koppa"osan 50 €. Rattaat 600 €.

    Kopsattu info:
    Stokke Scoot matkarattaat ovat kevyet ja ketterät matkarattaat, joita voidaan säätää lapsen kasvaessa. Rattaat on helppo taittaa kasaan yhdellä kädellä ja pakata mukaan. Rattaat ovat kevyet työntää ja ihanteelliset niin vastasyntyneille, matkalle, kaupunkiin, kapeisiin paikkoihin kuin julkisiin kulkuvälineisiinkin.

    Mukana sade- ja hyönteisuoja.

    Matkarattaan istuinta voidaan käyttää sisaristuimena Stokke Crusi rattaassa. Kiinnitystä varten tarvitaan erilliset sovittimet.



    Stokke Scoot matkarattaat - ominaisuuksia:

    Istuinosa: Ergonomisesti muotoiltu ja pehmustettu istuinosa, jossa on tukevat sivusuojat. Istuinosa voidaan asettaa runkoon joko kasvot menosuuntaan tai työntäjää kohti. Istuinosa asettuu runkoon hiemna tavallista korkeammalle. 5-pistevaljaat. Selkänoja säätyy kolmeen asentoon, myös täysin makuuasentoon.
    Runko: erittäin kevyt runko, joka taittuu helposti kasaan yhdellä kädellä. Korkeussäädettävä työntöaisa. Erittäin tilava tavarakori. Lukittavat, kääntyvät etupyörät ja tehokas jousitus. Jalkajarru. Säädettävä jalkatuki.
    Kuomu: Suojaa tehokaasti tuulelta ja auringon paisteelta. Aurinkolippa. Vetoketjulla aukeava tuuletusaukko.
    Stokke Scoot matkarattaat - tekniset tiedot:
    Rattaan mitat (syvyys - leveys - korkeus): S 55 x L 75 x K 111 cm
    Rattaan mitat kasattuna: 55 x 72 x 32 cm
    Rattaan paino: 12.8 kg
    Soveltuvuus: vastasyntyneestä noin 15 kg asti

    VastaaPoista