maanantai 28. tammikuuta 2013

Neuvoja kaivataan!

Kävin viime viikolla neuvolalääkärissä ja hän arveli minulla olevan hiivatulehduksen (vaikka mitään vaivoja ei ole ilmennyt). Tänään sain kuitenkin tiedon että kyseessä on vaginoosi(?) (=Epäspesifinen emätintulehdus?) Ihan uusi tuttavuus minulle. Lääkäri määräsi siihen Trikozol nimistä lääkettä 5 tablettia kerta-annoksena. Tai sellaiset ne ainakin apteekissa antoivat. Terkkaritäti kuitenkin ilmoitti viestissä että kyseessä on Flagyl niminen lääke. Nyt olen ihan pulassa! Trikozolia ei suositella raskaana oleville, enkä muutenkaan ymmärrä miksi neuvolalääkäri sitä määrää mutta neuvolan terkka puhuu eri lääkkeestä... Pakko kai soittaa huomenna varmistus puhelu että uskallanko syödä nuo lääkkeet vai pitikö reseptin kuitenkin olla eri. Jos joku tietää asiasta niin otan enemmän kuin mielelläni tietoja vastaan. Pelottaa kovasti koska ilmeisesti tuo vaginoosi voi aiheuttaa jopa keskenmenon.

3 kommenttia:

  1. Alla vastauksia:

    Epäspesifinen emätintulehdus eli bakteerivaginoosi on hyvin tavallinen vaiva ja usein siis oireeton. Lähinnä kyse on emättimen bakteeritasapainon häiriöstä, eikä vaarallinen.
    Tutkimuksissa ei ole selkeästi osoitettu yhteyttä bakteerivaginoosin ja keskenmenojen välillä. Yleinen käytäntö kuitenkin on, että raskaana ollessa myös oireettomat bakteerivaginoosit hoidetaan.

    Hoidosta ei ole haittaa kehittyvälle sikiölle ja sitä voi käyttää turvallisesti koko raskauden ajan. Sekä Trikozolissa että Flagylissä on täysin sama vaikuttava aine, metronidatsoli, joka on antibiootti. Lääkkeistä on olemassa suun kautta otettavia ja emättimeen annosteltavia valmisteita. Molemman nimiset lääkkeet siis sopivat hyvin ja käyvät raskausaikana, myös ensimmäisellä kolmanneksella. Tarkistin asian lääkäreiden raskaus ja lääkkeet-tietokannasta.

    Sinun ei siis missään tapauksessa tarvitse olla yhtään huolissaan ja määrättyä lääkettä voit huoletta käyttää. Mukavaa odotusaikaa.

    Valmistun kohta itse lääkäriksi ja voit luottaa vastaukseeni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana anonyymi tuhannesti!!!! <3 Täällä jo itkua ihan tarpeeksi väännettiinkin.

      Poista
  2. Kiva, kun pystyin olemaan avuksi. Hyvä, että sait helpotusta asiaan, niin tarvitse enää sitä miettiä ja murehtia :)

    VastaaPoista